Pergola a kávézón? Több vendég, nagyobb presztízs!

A pergolák kifejezetten olyan árnyékolók, melyek magánszemélyek és vállalkozások számára egyaránt rengeteg előnnyel szolgálhatnak, így akár egy már jól menő kávézó megítélését is sokkal magasabb szintre emelhetik. Mindehhez természetesen rengeteg odafigyelésre, gondos tervezésre és kiválasztásra, de mindenekelőtt inkább elszántságra van szükség, hiszen sokan elképzelni sem tudják, hogy egy prémium-, sőt luxuskategóriás bioklimatikus pergola milyen sokat hozzátehet kávézónk megjelenéséhez és megítéléséhez. Ennek megértését és mértékeit próbáltuk meg összefoglalni az alábbiakban!

Pergola a kávézón? Több vendég, nagyobb presztízs!

Kánikulában is kellemes árnyék

Mint köztudott, a pergolák igazán különleges árnyékolástechnikai termékek, vagyis elsődleges feladatuk az árnyékolásban, a napsugárzás távoltartásában keresendő. Bár tény és való, hogy ebből a szempontból a napellenzők is hatásos alternatívát jelentenek, azonban egy pergola sokkal alaposabban és változatosabban képes ellátni ezt a feladatát. Olyannyira, hogy az árnyékolás oroszlánrészét végző lamellák típustól függően képesek mindig precízen, akár folyamatosan a Nap állásához igazodva távol tartani a kellemetlen és káros napsugárzást.

Egy kávézó számára ez különösen fontos lehet a nyári időszakban, hiszen ha nincsenek extrém melegek, a Napból ennek ellenére is rengeteg káros sugárzás érkezhet, vagyis sokan úgy választanak maguknak ilyenkor kávézót egy kis pihenés gyanánt, hogy hol tudnak szabad levegőn, de mégis garantált, kellemes és biztonságos árnyékban elfogyasztani egy kis frissítőt. A bioklimatikus pergola ráadásul mindezt úgy kínálja, hogy a vendégeknek közben nem lesz fojtogató érzésük vagy műanyaghatásuk, hiszen a pergola alatt ücsörögni közel olyan érzést kelt, mintha a tengerparton pihengetnénk.

Hangulatkeltés az esti/éjszakai órákban

Kevesen tudják, de a bioklimatikus pergolák rengeteg kiegészítővel szerelvényezhetők fel, aminek jóvoltából nemcsak fényes nappal, hanem késő este is kellemes környezetet kínálnak egy kávé vagy más finomság elfogyasztására. Ennek az oka nem más, minthogy kérhetők saját LED fényforrásokkal, ezáltal amint odakint sötétedni kezd, rendkívül takarékosan, hovatovább szabályozható fényerővel, ezáltal a vendégek igényeihez igazítva tudunk kellemes fényhatást biztosítani minden betérő számára. A fényforrások elegendőek ahhoz, hogy az emberek újságot vagy könyvet olvassanak a pergola alatt, de ahhoz is tökéletesek, hogy lássák egymást beszélgetés közben, de aki egy kis romantikázásra vágyik, annak sem okoz majd csalódást.

Pergola a kávézón? Több vendég, nagyobb presztízs!

Javíthatjuk vele kávézónk megjelenését

Bár nyilvánvaló, hogy egy pergolának alapvetően az árnyékoló képessége az, amiért a legtöbben beruháznak rá, de egy kávézónak érdemes elgondolkodni a presztízshatáson is. Alapvetően egy pergola ugyanis a luxuskategóriás kiegészítők közé sorolható, ha tehát egy ilyen árnyékolót telepítünk vállalkozásunk teraszrészére, az nemcsak a megjelenésén dob majd rengeteget, hanem a megítélésünket is magasabb szintre emeli, miközben természetesen úgy maradunk meg az emberek emlékeiben, mint a kávézó, ahol nyáron is kellemes árnyékban, de mégis friss levegőn lehet felfrissíteni magunkat. Sőt mi több, fontos kalkulálni a pergolák általános megjelenésével is, lévén nemcsak az árukkal, hanem az általuk képviselt dizájnnal, a modern megoldásokkal, sőt a kapcsolódó technológiákkal szintén extra magasságokba emelhetik szolgáltatásunkat.

Mivel minden pergola motorizált kialakítással büszkélkedhet, érdemes elgondolkodni például az automatizált megoldásokon, amivel nem kizárt, hogy sokan a mi kávézónkban látnak majd először okosárnyékolót. Az önműködő megoldás, tehát a folyamatosan finomhangolódó árnyékoló felület garantáltan egyike lesz vállalkozásunk olyan pontjainak, melyek az ízletes italok vagy a barátságos kiszolgálás mellett megjegyezhetővé, egyedivé teszik vendéglőnket.

Az év minden időszakában kihasználható

Még a nagyobb városokban sem jellemző hazánkban, hogy a kávézók lehetőséget adnak a vendégeiknek arra, hogy például egy szép napsütéses téli napon kiülhessenek a teraszrészre, hogy kellemes környezetben élvezhessék kávéjukat néhány szép dísznövény társaságában. Egy bioklimatikus pergolával azonban még ezt is megvalósíthatjuk, hiszen a rengeteg kiegészítő – oldalfalak, elhúzható ajtók és egyebek – segítségével az árnyékoló a hidegebb időszakokban téli kertként funkcionálhat, ami garantáltan olyan népszerű lesz a környéken, hogy mindenki látni akarja majd a kávézónkat, ahol akár a legnagyobb mínuszokban is kellemes hőmérsékletek társaságában lehet sziesztázni. Akárcsak otthon!

Pergola álmai otthonához

Suntech minőség 5 kontinensen, több mint 60 országban