A megfelelő kiegészítővel kültéri nappalivá is alakítható egy pergola

Sokan csak a telepítés után döbbennek rá ugyanis arra, hogy egy bioklimatikus pergola nem egy szimpla árnyékoló, hanem sokkal több annál, lévén segítségével páratlan komfort társaságában élvezhetjük odakint a friss levegőt a nagy kánikulától kezdve, az átmeneti évszakokon át, a leghidegebb időszakokig bezárólag.

Emiatt sokan arra vágynak, hogy az év legtöbb napján használni tudják pergolájukat, amit a Suntech legkülönfélébb kiegészítőinek jóvoltából meglepően könnyedén át lehet alakítani egy kültéri nappalivá. A biztonságos, esőtől és széltől is védelmet kínáló mozgatható tetőrendszer a pergolák többségénél adott, így lényegében ennek az elképzelésnek a megvalósításához csak az oldalsó elemek megfelelő burkolását kell kiviteleznünk, amit direkt a termékekhez gyártott kiegészítőkkel valósíthatunk meg. Lássuk, hogy milyen lehetőségek is várnak ránk ebben a tekintetben!

A megfelelő kiegészítővel kültéri nappalivá is alakítható egy pergola

Sliding Glass

A Sliding Glass névre keresztelt kiegészítő gyakorlatilag egy olyan csúsztatható üvegrendszer, mely vaskos tokozás nélkül kínál zárást pergoláink számára úgy, hogy közben egy pillanatig sem kell lemondanunk a panorámáról, hiszen a kilátás a felszerelés előtt és után ugyanolyan akadálytalan marad. A stílusos megjelenés mellett a csúszó üveges rendszer egymással párhuzamosan elhelyezkedő panelekből áll, és mivel bármelyik oldala mobilizálható, ezért onnan nyitjuk meg és onnan zárjuk majd vele a pergolát, ahonnan az aktuális széljárás éppen szükségesnek tartja. A panelek egyébiránt rendkívül könnyűek, emiatt mozgatásuk is légies, ami a használata mellett az egész pergolára jellemző lesz, hiszen olyan érzés, mintha semmilyen fal sem lenne köztünk és a természet között, ami főként a hidegebb időszakban nyújthat egészen szürreális és sajátos élményt a pihenéskor.

Sliding Frame Glass

Bár a hagyományos Sliding Glass az esztétika szempontjából valóban az élen áll, azonban a tartósság vagy téli használat esetén a szigetelés tekintetében hagy maga után némi kívánnivalót. Amennyiben nagy szélben vagy hidegben sem akarunk lemondani pergolánk használatáról, netán csak egyszerűen egy masszívabb falrendszert kívánunk beépíteni, akkor a Sliding Frame Glass lesz a jó választás. A professzionálisan kidolgozott alumínium profilokból összeállított üvegrendszerek gyakorlatilag olyan hatást keltenek, mintha nagyobbacska tolóajtók kerültek volna a pergola oldalaira, melyek nagy szélviharban sem válnak instabillá, és bár tokrendszerük miatt a panorámát negatívan befolyásolják, ez a kis kompromisszum azonban bizonyára senkit sem zavar majd. Pláne, hogy a vízszintes mozgatás elképesztően légiesen megvalósítható vele, hovatovább segítségével is csak azt az oldalát zárjuk le a pergolának, amelyiket éppen szükséges.

Ennek a megoldásnak egy variációja egyébiránt a Sapphire, mely motorizáltan kínál hasonló szélfogó módszert annyi különbséggel, hogy az elemek nem jobbra és balra, hanem guillotine-szerűen felfelé és lefelé mozgathatók. A megoldás ugyanolyan vastag, de ízléses tokszerkezetet kínál pergolánk számára, mint a Sliding Frame Glass vagy egy hagyományos nyílászáró.

A megfelelő kiegészítővel kültéri nappalivá is alakítható egy pergola

Vertex Zip System

Amennyiben valóban az a cél, hogy Suntech pergolánkból kültéri nappalit varázsoljunk, akkor feltétlenül gondoskodnunk kell az oldalirányú árnyékolásról. Ehhez a legjobb kiegészítő a Vertex Zip System, mely nemcsak modern megjelenésével illeszkedik a termékhez, hanem hatékonysága is maximálisan egy lapon említhető vele. Ha a legmelegebb nyári napokon az oldalirányú napsugárzástól szeretnénk megóvni magunkat, ezzel a szisztémával kimagasló hatást érhetünk el, sőt mi több, a pergola megjelenése egyaránt feldobható vele, hiszen az árnyékoló színe teljesen testre szabható lesz.

Pergola álmai otthonához

Suntech minőség 5 kontinensen, több mint 60 országban