Az automatizált okospergola előnye

A luxuskategóriás kültéri árnyékolók világában a pergolák egy olyan tág termékkört fednek le, hogy egy modern otthon mellett garantáltan bárki megtalálja velük a számítását, akár önálló kiülőként, akár egy terasz részeként keres megfelelő alternatívát az ember. A páratlanul elegáns és gyakran futurisztikus megjelenés mindegyik termékre igaz jelző, akárcsak a biztonságos, hovatovább sokrétű árnyékolási teljesítmény, melyhez motorizált működtetés társul a kimagasló kényelem érdekében.

Ezen túlmenően azonban a motorizált pergolákat lehetőségük nyílik a megrendelőknek automatizálni is, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy különféle szenzorok beépítésével olyan intelligens környezeti érzékelés társul majd a szerkezetek mellé, melyek ettől képessé válnak emberi beavatkozás nélkül, gyakorlatilag önműködő jelleggel üzemelni. Hogy milyen előnyei vannak még pergolánk okosításának? Ennek jártunk utána az alábbiakban!

Az automatizált okospergola előnye

Növeli az árnyékoló modern jellegét

Mint fentebb már említettük, a bioklimatikus pergolák alapvető presztízsértékkel rendelkeznek, ezáltal önmagában a luxus, a kényelem és a modernség megformálói, amennyiben azonban ezeket a stílusjegyeket, de főként a futurisztikus jelleget növelni szeretnénk velük, akkor az automatizálás alkalmazása gyakorlatilag elkerülhetetlen. Ennek az oka leginkább az, hogy az árnyékoló értéke mellett a modern jelleg is magasabb szintre emelhető, hiszen a technológiai fejlődés dacára még mindig nagyon sokan rácsodálkoznak majd, ha pergolánk magától megmozdul és idomul az időjárás változásához vagy a napsugarak állásához.

Kényelmesebbé teszi a működést

A kényelem a mai világban mindennél fontosabbá vált az emberek számára, ez pedig az élet minden területén megmutatkozik. A pergolák kapcsán az automatizálás jelenti ezen a téren a legmagasabb szintet, hiszen mi lenne kényelmesebb annál, minthogy árnyékolónk lényegében magától, gombnyomás nélkül is tökéletesen működik, az igényeinkhez és az időjáráshoz igazodik. Bár a bioklimatikus pergolák mindegyike egy motorizált árnyékoló, tehát a kapcsolódó távirányítóval bármikor módosítható a ponyva vagy a lamellák állása, de egy megfelelően beprogramozott automatizált megoldás esetén hozzá sem kell nyúlnunk majd a szerkezethez.

Dinamikusabbá teszi az árnyékolást

Hiába kényelmes a távirányítós működtetés, a legtöbb felhasználó nem mozgatja 20-30 percenként a bioklimatikus pergola ponyváját, márpedig ahogyan a Nap mozog az égen, úgy változik a napsugarak állása és beesési szöge is, tehát bizonyos esetekben folyamatosan ehhez kellene igazítani az árnyékoló felületének állását. Erre a legtöbben talán oda sem figyelnek, azonban ha az automatizálást választottuk, akkor a beépített érzékelők folyamatosan monitorozzák majd a Nap állását, ezáltal ha szükséges, akár percenként is korrigálják a generált árnyék irányát és mértékét. Ezzel lényegesen dinamikusabb és biztonságosabb árnyékolás vár ránk, ezáltal nem fordulhat elő, hogy például a pergola alatt elszunyókálva arra ébredünk, hogy a tűző napon fekszünk, esetleg a korábban árnyékban hagyott gyermekeink a napsütésben játszanak kritikus UV-szint mellett.

Az automatizált okospergola előnye

Nagyobb biztonságot ad a pergolának

Bár a bioklimatikus pergolák rendkívül masszív szerkezetek, ezáltal vaskos alumínium felépítmények, sőt a ponyvájuk rögzítése is erőteljes – tehát jól bírják a szelet és a viharokat –, azonban a hosszabb élettartam reményében érdemes megóvni őket a szélsőségesebb időjárási jelenségektől. Amennyiben egy nagy vihar idején otthon tartózkodunk, értelemszerűen a távirányítóval biztonságba tudjuk húzni a pergola ponyváját, de ha éppen nem vagyunk otthon, akkor az automatizálás révén a szenzorok képesek lesznek felismerni a bajt. Megfelelő beállítás esetén így heves széllökések vagy nagy eső mellett az érzékelők rögtön reagálnak majd, és biztonságba helyezik az árnyékoló érzékeny részeit, ami rendkívül fontos lesz ahhoz, hogy hosszú évekig otthonunk és kertünk ékessége lehessen.

Pergola álmai otthonához

Suntech minőség 5 kontinensen, több mint 60 országban