Ezért ajánlatos Vertex ZIP-rendszerrel szerelni bioklimatikus pergoláinkat

A Suntech bioklimatikus pergolák a luxuskategóriás árnyékolás tökéletes megtestesítői, melyek nemcsak megjelenésük tekintetében garantálnak kimagasló lehetőségeket és megoldásokat, hanem teljesítményük terén egyaránt rendkívül meggyőző minden alattuk eltöltött pillanat. Nem véletlenül, hiszen sokak számára a tengerparti koktélbárok hűvösségét, a luxushotelek medencéi körüli hangulatot idézik ezek a megoldások, melyek a főként felülről beeső napfény ellen kimagasló védelmet garantálnak.

Ezért ajánlatos Vertex ZIP-rendszerrel szerelni bioklimatikus pergoláinkat

Ez a legtöbb teraszon, vagy önállóan álló pergola esetén elegendő, azonban a nyugati fekvésű, oldalirányból védtelen megoldásoknál előfordulhat, hogy kevés. Ilyenkor ugyanis a lenyugvó nap sugarai a délutáni órákban besütnek a pergola alá, vagyis semmi nem állja az útjukat még akkor sem, ha speciálisan döntött kialakítást alkalmazunk. Ebben a helyzetben is van azonban megoldás, méghozzá a Vertex ZIP-rendszer használata, melyet célzottan a Suntech pergolákhoz alakítottak ki, hogy többféle méretben biztosítsák az oldalirányú árnyékolást ezeknél az eszközöknél. Hogy mit kell tudni a szisztémáról?

Nem csökkenti a bioklimatikus hatást

A Vertex ZIP-rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy nem sűrűn szőtt alapanyagból készült, mint egy napellenző ponyvája, hanem kis túlzással olyan, mint egy tömöttebb szúnyogháló. Ennek köszönhetően a leeresztéskor nem kelt bezártság érzetet – mint például egy függőleges napellenző –, hiszen bár kintről csökkenti a beláthatóságot, kifelé azonban nem akadályozza azt, sőt még a friss levegő beáramlását sem, tehát a bioklimatikus jelleg nem szenved tőle csorbát. Mindez még abban az esetben is igaz, ha a pergola minden oldalát ilyen szisztéma védi, aminek jóvoltából nemcsak otthon, hanem egy étteremben vagy kávézóban is a vendégek javát szolgálja – pláne szép kilátás esetén.

Tökéletesen felfogja a kellemetlen napsugárzást

Bár ez az oldalárnyékoló értelemszerűen nem olyan hatékony megoldás, mint a pergola központi árnyékolást biztosító felülete, azonban mivel oldalirányból rendszerint már gyengébb napfényt kap, mint csúcsidőben, ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy felfogja az ebből fakadó kellemetlen hatásokat. Ennek megfelelően nemcsak kellemes árnyékot biztosít az alatta pihenők számára, hanem a meleget szintén visszaveri, méghozzá úgy, hogy közben a panorámát sem befolyásolja negatívan, tehát bátran nézelődhetünk, élvezhetjük alatta a kellemes nyári esték hangulatát, illetve a friss levegőt.

Feldobhatja a pergola megjelenését

Egy pergola önmagában is presztízsértékű megjelenéssel büszkélkedhet, egyedi dizájn, egyedi megoldások választhatók hozzá – a színekről nem is beszélve! Ez a színesség pedig természetesen a Vertex ZIP-rendszer termékei esetében egyaránt megmarad, hiszen csak mi döntjük el, hogy milyen árnyalatban választunk pergolánkra ilyen oldalárnyékolót. Nemcsak a méretet, hanem a beillesztendő szövet színét, sőt az egészen körbeölelő kelet árnyalatát egyaránt is mi választhatjuk ki. Ha tehát jó ízlésünk van, rendkívül látványos kompozíciókat állíthatunk össze a színek keverésével, vagy azok harmonizálásával.

Bizonyos esetekben rovarvédelmet is nyújt

Vannak esetek, amikor a pergolákat minden oldalról szükséges lehet ilyen ZIP-rendszerrel felvértezni. A szaletliként, tehát önállóan álló építmények esetében ez kifejezetten igaz lehet. Ilyenkor az árnyékoló a pergola minden oldalát teljes egészében lefedheti, vagyis maximális zárás esetén akár rovarvédelmet is kínálhat az alatta pihenőknek, noha fontos kiemelni, hogy ezt a szisztémát nem erre találták ki!

Motorizálva kényelmesebb

Mivel sok esetben kifejezetten nagy méretben, akár több méteres szélességben és magasságban is szerelhető a Vertex ZIP-rendszer, ezért a mozgatás kapcsán nagyon fontos lehet sokaknak a motorizáció. Ezzel az árnyékoló mozgatása hihetetlenül könnyed lesz, egy kapcsolódó távirányító segítségével a pergola kényelméből egyetlen gombnyomással vezérelhető, ami a finomhangolás tekintetében szintén kifejezetten előnyös, hiszen ott állítjuk meg a ponyvát, ahol az éppen szükséges, így akár testre szabott beállítások is elérhetők vele.

Pergola álmai otthonához

Suntech minőség 5 kontinensen, több mint 60 országban