Így működik a bioklimatikus pergolák árnyékolórendszere

Nem véletlenül, hiszen bár a pergolák esetében kimagaslóan fontos a megjelenés, valamint a tartósság, azonban a prioritás tekintetében határozottan az árnyékolási tulajdonságok kapják a központi szerepet minden egyes terméknél.

A Suntech pergolákat szerencsére úgy tervezték a mérnökök, hogy ha nem valamilyen alapmodellt választunk, akkor elképesztően sok szabadság vár ránk mind a megjelenés, mind az árnyékolási teljesítmény tekintetében. Az efféle megoldások ugyanis kültéri árnyékolóknál korábban soha nem látott alaposságot és változatosságot kínálnak a leendő tulajdonosoknak, akik garantáltan annyira megkedvelik majd ezt a mozgatható tetőrendszert, hogy megfelelő időjárás esetén el sem akarnak mozdulni alóla. Ez nem meglepő, hiszen a pergolákat sokan hívják később kültéri nappaliként, és jellemzik őket úgy, hogy hangulatuk egy tengerparti bárban való ücsörgésre emlékezteti őket, vagyis ennél jobb helyet nem is találhatunk a szabadtéri pihenéshez. Tudjuk-e azonban, hogy miként működik a pergolák árnyékolórendszere?

Így működik a bioklimatikus pergolák árnyékolórendszere

Amennyiben közben egy kis napfényre vágyunk

Alapvetően a Suntech pergolák árnyékolórendszerét két csoportra oszthatjuk annak függvényében, hogy lamelláik összefüggő szisztémát alkotnak, vagy külön-külön mozgathatók. Amennyiben nemcsak általános tetőrendszerként alkalmaznánk pergolánkat, hanem a mindig fix és biztonságos árnyék mellett néha kellemes félárnyékot is teremtenénk vele, illetve gyönyörködnénk a kék égben, vagy átengednénk egy csipetnyi napsütést, akkor nekünk határozottan az olyan állítható lamellás megoldásokra van szükségünk, mint amit például az Aerolux nevű modell képes nyújtani.

Ez a típus az alapok tekintetében ugyanúgy működik, mint bármelyik Suntech pergola, vagyis a komplett tetőrendszer egyben mozgatható, feltekercselhető vagy kiereszthető, azonban lamelláik önmagukban is forgathatók. Ennél a modellnél sokkal jobban érvényesül a bioklimatikus jelleg, hiszen a pergola alatt ülve lényegesen szabadabbnak érezhetjük magunkat, sokkal nagyobb látótér vár ránk, és a nyári szellő is akadálytalanul tud hűsíteni minket, már amennyiben a megfelelő irányból érkezik.

Így működik a bioklimatikus pergolák árnyékolórendszere

Ha egy masszív tetőrendszerre vágyunk az árnyékolás mellett

Előfordulhat ugyanakkor, hogy a mozgatható lamellák, avagy a nagyobb szabadságérzet és a szélesebb perspektíva helyett inkább egy masszívabb megoldást keresünk magunknak, ami homogén jellegéből fakadóan jobban ellenáll a szélnek vagy az esőnek. Ilyen hatást érhetünk el például a Quattro modell segítségével, melynek tetőszisztémája egy nagy egész formázott ponyvából áll, mely ugyanúgy teljesen elhúzható és kinyitható, mint bármelyik másik Suntech pergola, csak amennyiben aktív árnyékolásra állítottuk be, akkor a ponyva részei, avagy a lamellák külön már nem mozgathatók. Emiatt felfelé gyakorlatilag teljesen korlátozott a kilátás, de egyetlen gombnyomásra szabaddá tehetjük a panorámát, vagyis a bioklimatikus jelleget maximálisan érvényesíthetjük, ha például esténként a pergola alól néznénk a csillagokat.

Ami mindegyik pergolában közös

Bár az árnyékolórendszer tekintetében sincs köztük drasztikus eltérés, azonban a többi tulajdonság tekintetében a Suntech pergolái mind megegyeznek, ezáltal különbséget az imént részletezett dolgok mellett legfeljebb a méret, a dizájn vagy a különféle extrák kapcsán tapasztalhatunk. Emiatt elmondhatjuk, hogy a gyártó termékei mind egy szálig motorizálhatók, automatizálhatók, felvértezhetők LED világítással, valamint a legkülönfélébb kiegészítőkkel, ezáltal oldalfalakkal vagy ajtókkal, hogy télikertté alakíthassuk őket. Ezen túlmenően a bioklimatikus pergolák mindegyike luxuskategóriás megjelenést és páratlanul profi árnyékolást kínál, ezen túlmenően pedig kimagasló tartóssággal kecsegtet, hiszen ellenáll a szélnek, sőt még az esőnek is. Nem véletlen, hogy sokan már az első napokban annyira megszeretik őket!

Pergola álmai otthonához

Suntech minőség 5 kontinensen, több mint 60 országban