Így tehető hatékonyan szélvédetté egy bioklimatikus pergola

A páratlan megjelenést hihetetlenül aprólékos árnyékolási tulajdonságokkal ötvöző pergolák ugyanis azonnal az életünk részévé válnak, és nemcsak a nappalokat, garantáltan az estéket és a reggeleket is alatta szeretnénk majd eltölteni. Sőt mi több, a legmelegebb időszakok mellett a hűvösebb évszakokban szintén jó szolgálatot tehet egy ilyen termék, éppen ezért sokak számára rendkívül fontos szemponttá válhat a szélvédelem kialakítása.

Meglepően gyakori eset, hogy a megrendeléskor erre még nem gondolnak a leendő felhasználók – éppen azért, mert nem is számítanak rá, hogy milyen sok időt töltenek majd el az árnyékoló alatt ülve –, éppen ezért sokszor utólag kell gondoskodnunk arról, hogy a napsugarak mellett a széltől is megvédjük az árnyékoló alatt pihenőket. Szerencsére a Suntech gyártója gondoskodott arról, hogy a leendő pergolatulajdonosok utólag is számos kiegészítő közül válogathassanak azért, hogy minél magasabb szintre emeljék a mozgatható tetőrendszerként is funkcionáló termék alatt elérhető komfortot.

Így tehető hatékonyan szélvédetté egy bioklimatikus pergola

A Sapphire kiegészítő az egyik legjobb a szélvédelemben

A széltől való védettség kialakítása során rengeteg esetben alapvető kérés, hogy a megoldás ugyanolyan luxuskategóriás legyen, mint amilyen maga a pergola is. Ilyenkor a Sapphire garantáltan képes meggyőzni a tulajdonosokat, ezért nem meglepő, hogy a Suntech pergolák és tetőrendszerek egyik közkedvelt kiegészítőjévé vált, lévén segítségével az árnyékolónak akár több oldala is részben vagy teljes egészében lezárható, méghozzá a bioklimatikus jelleg maximális megtartásával.

A Sapphire ugyanis egy olyan újgenerációs megoldás, aminek részeként egy úgynevezett guillotine-elven működő motorizált üvegpanel kerül a pergola oldalaira, ami a rendszerhez kötve egy egyszerű kapcsolóval mozgatható, vagyis maximalizálhatjuk vele a kinti pihenés komfortját. Nem elég ugyanis, hogy egy kanapé vagy napozóágy nyugalmából működtethetjük a paneleket, mindemellett pár másodperc alatt elzárhatjuk velük a szél útját, és mivel a tartósság tekintetében minden Suntech pergola és minden kapcsolódó kiegészítő kitűnően ellenáll a nagyobb erejű lökéseknek is, ezért a biztonságról és a tartósságról sem kell lemondanunk.

Sőt mi több, a Sapphire kedveltsége nemcsak a luxuskategóriás megjelenésben és a kényelemben keresendő, hanem abban is, hogy az átlátszó üvegpanelek miatt a természetes fényről sem kell lemondanunk mellette. Gyakorlatilag úgy kell elképzelnünk az egészet, mint egy mozgatható üvegfalat, ami szeles időben maximális védelmet nyújt a széllökésektől, tiszta időben pedig teljesen leereszthető, ezáltal ugyanúgy átereszti a friss levegőt és a kellemes fuvallatokat, mintha nem is lenne ott semmi.

Mikor ajánlott még a Sapphire üvegpanelek alkalmazása?

Bár egészen nyilvánvaló, hogy a Sapphire üvegpanelek a szélvédelem tekintetében a leghatásosabbak egy Suntech pergolán, azonban nemcsak akkor alkalmazhatók, ha ezt a hatást szeretnénk elérni vele. Ezek a panelek tökéletesen alkalmasak például akkor is, ha télikertté akarjuk alakítani a pergolát, hiszen precíz megjelenésük miatt a szigetelés szempontjából sem vallanak kudarcot, ezáltal akár a saját pihenésünk kényelméért, akár növények tárolásához alakítanánk ki egy ilyen kültéri helyiséget, minden esetben jó szolgálatot tehetnek majd.

Így tehető hatékonyan szélvédetté egy bioklimatikus pergola

Nagy előnyük ebben az esetben is a mozgathatóság, hiszen így az átmeneti időszakban gombnyomásra gondoskodhatunk a szellőzésről, sőt mi több, elegendő csak egy Sapphire panel – a pergola többi oldalára fix vagy eltérő kiegészítők is kerülhetnek – ahhoz, hogy ezt a hatást elérhessük. Mindez ráadásul nemcsak lakóházaknál, hanem éttermeknél vagy kávézóknál is kellemes kiegészítő lehet, ha vendégeink kényelme kiemelkedően fontos.

Pergola álmai otthonához

Suntech minőség 5 kontinensen, több mint 60 országban