Mit nevezünk bioklimatikus pergolának?

A Suntech pergolák kapcsán gyakran hangoztatják a bioklimatikus megoldásokat, aminek az oka nem véletlen, hiszen a jelenlegi árnyékolástechnikai piac egyetlen olyan termékéről beszélünk, melyre ez a jelző ráhúzható. Bár a kifejezés értelmezése alapvetően biztosan senkinek sem okoz problémát, azonban egy pergola kapcsán egy kicsit mégis nehezen definiálható, éppen ezért a rengeteg kérdést megelőzendő most megpróbáljuk röviden összefoglalni, hogy mit nevezünk bioklimatikus pergolának!

Télen és nyáron is szabad levegőn

A bioklimatikus jelző kifejtése a pergolák tekintetében sokkal nehezebb, mint az építőiparban, ahol az energiatudatos kialakításra használják általában ezt a kifejezést. Ebből kiindulva gyakorlatilag a Suntech pergolákra is igaz, hogy környezettudatos megoldásokra épülnek, hiszen a nyári időszakban nekünk és növényeinknek egyaránt árnyékot, passzív hűtést kínálnak, míg télen a megfelelő kiegészítőkkel ellátva – lényegében téli kertté alakítva – képesek magukba zárni a napsugárzásból fakadó szoláris energiát, ezzel kellemes hőmérsékletet biztosítva az alatta pihenőknek, illetve az ott tárolt növényeknek.

A pergolák tekintetében azonban a bioklimatikus jelző egészen más jelentéssel is bír, hiszen a mozgatható tetőrendszernek és a szabályozható lamelláknak köszönhetően még a legmelegebb nyári időszakban is a szabad levegőn élvezhetjük alatta a pihenést. Nem számít, hogy kánikula tombol, esetleg esik az eső, segítségével soha nem kell lemondanunk a friss levegőről. Sőt mi több, megfelelő kerti bútorokkal és egyebekkel gyakorlatilag egy külön életteret létesíthetünk a pergola alatt, amit az üvegfalakkal vagy elhúzható ajtókkal akár még szélvédetté is tehetünk.

A bioklimatikus pergolák tehát szinte az év minden időszakában képesek biztosítani nekünk a szabadtéri pihenés élményét, ami bizonyítottan jótékony hatást gyakorol egészségünkre, elég csak a zöldövezet látványának stresszcsökkentő hatásaira gondolni.

Milyen előnyökkel rendelkeznek még a Suntech pergolák?

Ha önmagában a bioklimatikus tulajdonság nem lenne elég vonzó a Suntech pergolák kapcsán, érdemes kiemelni olyan előnyöket, mint a szabályozható árnyékolástechnika, amivel lehetőségünk van arra, hogy szűrt napfényt engedjünk át, amennyiben például napoznánk egy kicsit az esti órákban. A tetőrendszer és a lamellák egyaránt mozgathatók külön-külön, méghozzá a beépített elektromotor jóvoltából egy egyszerű távirányítóval, tehát a maximális kényelem mindvégig garantált, hiszen fel sem kell kelnünk ahhoz, hogy növeljük vagy csökkentsük az árnyékolás mértékét.

Ezen felül a Suntech termékei a rendkívül modern és prémium minőségű megjelenés, valamint minőség mellett teljes egészében vízálló kialakítást kaptak, sőt a közel 120 km/h-s szélnek is ellenállnak, így a kisebb-nagyobb viharokban sem kell aggódnunk miattuk. Kiegészítői közül a fentiekben már ismertetett tolóajtók és üvegfalak mellett kiemelendő a LED-világítás, aminek jóvoltából akár az esti órákban is rendkívül energiatakarékos módon teremthetünk hangulatvilágítást egy partihoz, vagy elegendő fényt egy jó könyv elolvasásához.

Pergola álmai otthonához

Suntech minőség 5 kontinensen, több mint 60 országban