Viharálló árnyékoló! Vajon létezik ilyen?

Az árnyékolástechnika világában a különféle napellenzõk, pergolák és egyéb kiegészítõk egyik tipikus gyenge pontjának a viharálló kialakítást nevezhetjük. Ennek az oka meglehetõsen egyszerû, a gyártók többsége ugyanis az elérhetõ árkategóriára törekedve az ilyen termékeket úgy készíti el, hogy azok a lehetõ legkönnyebbek legyenek, miközben gyakran egy vitorlányi szövetanyagot kell feszesen tartaniuk, amiben az erõs szél és a nagy esõ együtt és külön-külön is könnyedén kárt tehet.

Mik az alapvetõ problémák?

A mai textilárnyékolók jelentõs többségét már a kisebb viharoktól is meg kell óvni, hiszen a kialakítás miatt a legerõsebb szövetanyagokban is kárt tud okozni a nagy szél, sõt olyan nagy mennyiségû vizet szívhatnak magukban, vagy tarthatnak meg – minõségi árnyékolók esetén csak utóbbi érvényes –, hogy az leszakíthatja a teljes könnyûfém szerkezetet.

Viharálló árnyékoló! Vajon létezik ilyen?

Emiatt nyilván nem hibáztathatjuk a gyártókat, hiszen õk kifejezetten így készítik el árnyékolóikat, és bár vannak a viharoknak jobban ellenálló darabok, a textilárnyékolók világában azonban a legtöbbet meg kell óvnunk a nagy széltõl és a nagy esõtõl is. Nyilván léteznek lehetõségek az automatizálásra, sok esetben azonban a viharkárok a leggyakoribb problémaforrásai például a napellenzõknek vagy a közönséges pergoláknak.

Sokan emiatt nem is mernek árnyékolót felszereltetni otthonukra, vagy ha mégis, akkor csak nagyon ritkán használják, nehogy véletlenül úgy maradjon, és akkor érkezzen egy nagyobb vihar, amikor mindenki távol van. Ezek alapján adja magát a kérdés: vajon létezik olyan nagyobb kiterjedésû, textilalapú árnyékoló, ami képes ellenállni a viharoknak?

Viharálló árnyékoló! Vajon létezik ilyen?

A Suntech pergolák a nagyobb viharoknak is ellenállnak!

A törökországi Albayrak által gyártott prémium minõségû Suntech pergolák esetében például a viharokkal szembeni ellenállóság alapkövetelménynek számít, és bár nyilván itt is megvannak azok a bizonyos határok, a tesztek azonban a terméket igazolják.

A Suntech pergolák legtöbb modelljét például lemérték a Beaufort szélerõsség-skáláján, melyen 11-es besorolást ért el. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az árnyékoló akár a 117 km/h-s széllökéseknek is képes ellenállni, sõt mellette még a jégesõt is kibírja, vagyis egy átlagos, közepes fokozatú magyarországi vihar során nem eshet baja.

Viharálló árnyékoló! Vajon létezik ilyen?

Szintén a Suntech pergolák egyik sajátosságának tekinthetõ a Stormguard Soft Touch élvédelem, ami egy extra puha és rugalmas gumianyagot jelent minden egyes csatlakozónál és tömítésnél, ezáltal vihar esetén nem kell félnünk még akkor sem teraszunk vagy a szerkezet fontosabb alkatrészeinek beázásától, ha erõs oldalszéllel érkezõ, vagy hirtelen lezúduló esõrõl van szó.

További elõnye a Suntech pergoláknak, hogy árnyékoló része 100 százalékban vízálló membránszövetbõl készül, ami nem szívja, hanem lepergeti magáról a vizet, így pontosan úgy viselkedik, mint egy tetõ, nem köt meg nagy súlyt, és nem károsítja a szerkezetet.

Pergola álmai otthonához

Suntech minőség 5 kontinensen, több mint 60 országban